1200 κεραυνοί σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη την Κυριακή 09/06 - Νέες καταιγίδες τη Δευτέρα 10/06

Σύνταξη άρθρου: Στρατής Βουγιούκας, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, 10:30

Βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες από χαλαζοπτώσεις και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα εκδηλώθηκαν τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Κυριακής 9 Ιουνίου στους νομούς Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης. Το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr "ZEUS" κατέγραψε περισσότερους από 1200 κεραυνούς, όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί.

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι και μετά σε ηπειρωτικές περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, με τα φαινόμενα να είναι περισσότερα και εντονότερα στα βόρεια.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου τη Δευτέρα τόσο στο νομό και την πόλη της Θεσσαλονίκης, όσο και στους γύρω νομούς (κυρίως Χαλκιδικής, Πιερίας, Ημαθίας, Κιλκίς). Αυξημένη είναι η πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι τοπικά ισχυρά κυρίως κατά τις βραδινές ώρες.

Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι εκτιμώμενες αθροιστικές ποσότητες βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια της Δευτέρας.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς αποτυπώνονται και παρουσιάζονται ανά πάσα στιγμή με μεγάλη λεπτομέρεια στην ιστοσελίδα μας: Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Θεσσαλονίκης

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου