O«Μίνωας» για τρίτη ημέρα στην Αττική

Σημαντικά ύψη βροχής προκάλεσε ο Μίνωας στην Αττική και τη Δευτέρα 18/06. Σημαντικά ύψη βροχής καταγράφηκαν σε περιοχές κοντά στο κέντρο, με τις μεγαλύτερες τιμές στους σταθμούς μας στο Νέο Κόσμο και στη Νέα Σμύρνη. Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει την κατανομή της βροχής από το σύνολο των σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr που λειτουργούν στην Αττική.

Οι παραπάνω χάρτες δίνονται μέσω του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής του ΕΑΑ/meteo.gr

 

Εντυπωσιακά υψηλός και ο αριθμός κεραυνών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Τουρκία την Δευτέρα 18/06, όπως διακρίνεαι και στον παρακάτω χάρτη του δικτύου ΖΕΥΣ ηλεκτρικών εκκενώσεων του του ΕΑΑ/meteo.gr. Ολη σχεδόν η Ελλάδα, με εξαίρεση τα νησιά του Αιγαίου, είναι καλυμμένη από κεραυνικά πλήγματα. Από τα 80.000 κεραυνικά πλήγματα που εχουν συνολικά καταγραφεί μέχρι τις 1930, περίπου τα 15.000 καταγράφησαν στην ελληνική επικράτεια.

Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη

ΕΑΑ-Πεντέλη

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιμένει ο «Μίνωας» την Τρίτη 19/06/2018 - Η εξέλιξη του καιρού έως και την Πέμπτη 21/06

Την Τρίτη 19/06 από την αρχή της ημέρας βροχές, καταιγίδες και μπουρίνια θα εκδηλώνονται σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, με έμφαση στις Σποράδες, και σε παραθαλάσσια τμήματα της βόρειας, κεντρικής και ανατολικής χώρας. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά, σταδιακά θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη. Μέχρι αργά το βράδυ ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα παρουσιάσει βελτίωση και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες και ενδεχομένως ισχυρά φαινόμενα, συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας (με βελτίωση τις πρώτες απογευματινές ώρες), καθώς και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το διήμερο Τετάρτη 20/06 και Πέμπτη 21/06/2018 η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά ως προς έκταση των περιοχών που θα επηρεάζονται. Ωστόσο βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, με τα φαινόμενα (ιδιαίτερα στην Κρήτη) να είναι τοπικά έντονα.

Αναφορές έντονων φαινομένων μέσω της υπηρεσίας METEONOW είναι πολύ χρήσιμες σε όλους μας, για την παρακολούθηση της εξέλιξης τους. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε ΕΔΩ

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας με λειτουργικό Android από εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.meteo.now

και σε λειτουργικό iOS από εδώ: https://itunes.apple.com/us/app/meteo-now/id1158804992?mt=8

Στρατής Βουγιούκας

ΕΑΑ - Πεντέλη

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, 01:00

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου