Ισχυρότατες ριπές ανέμου στην Ανατολική Στερεά

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη, Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, 16:30

 

Εξασθενούν σταδιακά οι θυελλώδεις άνεμοι το απόγευμα της Τρίτης 13/03. Όπως προκύπτει από τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η Ανατολική Στερεά και η Εύβοια ήταν από τις περιοχές όπου καταγράφηκαν οι ισχυρότερες ριπές, με τιμές που έφτασαν τα 126 χλμ/ώρα. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί με τις ισχυρότερες ριπές ανέμου έως τις 16:30.

 

Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης – Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη, Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, 09:30

 

Με αρνητικές θερμοκρασίες βρίσκει το πρωί της Τετάρτης 13/03 τα ορεινά της χώρας. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι σταθμοί του δικτύου αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr (εξαιρουμένων των χιονοδρομικών κέντρων) όπου καταγράφηκαν οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.

Όσον αφορά το υπόλοιπο της ημέρας, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στην Ανατολική Στερεά, Θεσσαλία και Πελοπόννησο, την Εύβοια, το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Από το απόγευμα θα φαινόμενα τα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα βόρεια ηπειρωτικά και μικρή πτώση στην υπόλοιπη χώρα. Οι βόρειοι άνεμοι, που τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 13/03 φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ, θα εξασθενήσουν σταδιακά και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στο οδικό δίκτυο της χώρας κατά το μεσημέρι της Τετάρτης 13/03 με βάση τη νέα υπηρεσία ROADS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Όπως γίνεται εμφανές, πιθανά μικροπροβλήματα ή δυσκολία στην οδήγηση θα υπάρχουν κυρίως στο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Στερεάς, της Μαγνησιάς, της Εύβοιας, του Νοτίου Αιγαίου και της Κρήτης, όπου αναμένονται βροχοπτώσεις.

 

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου