Χάρτες βροχών και καταιγίδων στην Αττική την Κυριακή 14 Απριλίου

Την Κυριακή 14 Απριλίου, παρά το γεγονός ότι το λεκανοπέδιο της Αθήνας δεν επηρεάστηκε με φαινόμενα από την αστάθεια που επικράτησε, βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα του νομού.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η κατανομή των βροχοπτώσεων στην Αττική και τους γειτονικούς νομούς, καθώς και οι ηλεκτρικές εκκενώσεις που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  

Η αποτύπωση των βροχοπτώσεων με τόση λεπτομέρεια καθίσταται εφικτή χάρη στο πυκνό δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών που έχει αναπτύξει και συντηρεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr. Οι παραπάνω χάρτες βρίσκονται στο "Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής"

Χάρη στην πυκνότητα του δικτύου μας ανάλογες ιστοσελίδες έχουν αναπτυχθεί για τη Θεσσαλονίκη - "Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Θεσσαλονίκης" - και για την Κρήτη: "Μετεωρολογικό και Υδρολογικό Παρατηρητήριο Κρήτης"

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός - Ενισχύεται η αστάθεια τη Δευτέρα 15/04

Σύνταξη άρθρου: Στρατής Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Κυριακή 14 Απριλίου 2019, 12:00

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Κυριακής 14 Απριλίου ιδιαίτερα άστατος αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες, ενώ στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες βροχόπτωσης, έως και τις βραδινές ώρες της Τρίτης 16/04.

Επισημαίνεται ότι τη Δευτέρα 15/04 τα φαινόμενα θα ενταθούν ακόμη περισσότερο και θα γενικευτούν σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης.

Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται με κόκκινο χρώμα οι περιοχές οι οποίες αναμένεται να δεχτούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης το διήμερο Κυριακή 14/04 - Δευτέρα 15/04.

Μπορείτε να ενημερώνεστε και για τις συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο μέσω της νέας μας υπηρεσίας ROADS. Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στο οδικό δίκτυο τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 15/04/2019.

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου