rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Οι μέγιστες θερμοκρασίες της Δευτέρας 24/04/2017

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη Λίνδο Ρόδου (24.8CC), στην Ανάβυσο (23.6C), στη Σπάρτη (23.5C), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (23.3C), στον Ασπρόπυργο και στο Λουτράκι (23.1C), στην Καλλιθέα - Χαροκόπειο και στο Κιάτο (22.9C), στον Αρφαρά Μεσσηνίας και στη Νέα Σμύρνη (22.7C), στα Γιαννιτσά και στη Σίνδο (22.6C), στην Καρδίτσα και στην Ωλένη Ηλείας (22.3C).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 23 λεπτά - Αρχείο ειδήσεων

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες της Δευτέρας 24/04/2017

Πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφηκαν, κυρίως στα ορεινά της βόρειες χώρας,. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες το ξημέρωμα της Δευτέρας 24/04/2017 σημειώθηκαν στο Λαϊλιά Σερρών (-3.6C), στο ΧΚ Καϊμακτσαλάν (-3.2C), στο Καρπενήσι - Θέση Βουτύρου (-1.9C), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-1.7C), στη Βλάστη Κοζάνης (-1.1C), στο Περτούλι (-0.9C) και στη Βυτίνα Αρκαδίας (-0.7C).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 29 λεπτά - Αρχείο ειδήσεων

Οι μέγιστες θερμοκρασίες της Κυριακής, 23 Απριλίου 2017

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στα Γιαννιτσά (24.1), στην Καρδίτσα (24.1), στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας (23.5), στην Ασπροβάλτα (23.4), στη Σίνδο (23.4), στα Τρίκαλα (23.3), και στη Λαμία (23.2).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Έως και 149% αυξάνει η κλιματική αλλαγή την πιθανότητα αναταράξεω...

Έως και 149% αυξάνει η κλιματική αλλαγή την πιθανότητα αναταράξεων (23/4/2017)

Σημαντικά αυξάνει τις αναταράξεις των αεροπορικών πτήσεων σε συνθήκες καθαρού ουρανού κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η κλιματική αλλαγή, όπως διαπιστώνει νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ. Προηγούμενη μελέτη του 2013, έχει διαπιστώσει ότι ο διπλασιασμός της ποσότητας του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μπορεί να αυξήσει σημαντικά και να ενισχύσει τα ρεύματα που αποτελούν τον κύριο παράγοντα των αναταράξεων. Ο Πoλ Γουίλιαμς από το Τμήμα Μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ και η ομάδα του μελέτησαν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα των ενισχυμένων ρευμάτων χρησιμοποιώντας κλιματικά μοντέλα προσομοίωσης. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι σε περίπτωση διπλασιασμού του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα, οι ελαφρές αναταράξεις σε συνθήκες καθαρού ουρανού θα αυξηθούν κατά 59%, οι ελαφρές έως μέτριες αναταράξεις θα αυξηθούν κατά 75% τοις εκατό, οι μέτριες αναταράξεις κατά 94%, οι μέτριες έως σοβαρές αναταράξεις κατά 127%, και οι σοβαρές αναταράξεις κατά 149%. Οι νέες εκτιμήσεις προκύπτουν από προσομοιώσεις της ατμόσφαιρας με τη βοήθεια υπερυπολογιστή και αφορούν υπερατλαντικά ταξίδια σε ύψος περίπου 12 χιλιομέτρων, όπου αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας. Αν και δεν έχει συμβεί αεροπορικό δυστύχημα λόγω αναταραχών εδώ και τουλάχιστον πέντε δεκαετίες, και ο σχεδιασμός των μοντέρνων αεροπλάνων το καθιστά πλέον ακόμα πιο απίθανο, ο Γουίλιαμς επισημαίνει ότι οι σοβαρές αναταράξεις μπορούν να προκαλέσουν σημαντική φθορά στα αεροσκάφη, κάτι που θα πρέπει να παρακολουθείται στενά. Οι αναταράξεις καθαρού ουρανού είναι ο πιο κοινός τύπος αναταραχής που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες των αεροπλάνων. Συχνά συμβαίνουν όταν η άκρη ενός ρεύματος αλληλεπιδρά με βραδύτερα κινούμενο αέρα, και δεν είναι εύκολο να αποφευχθεί καθώς είναι δύσκολο να προβλεφθεί ή και ανιχνευτεί από ραντάρ. Ωστόσο, αν και αποτελούν την πιο κοινή αιτία τραυματισμών των επιβατών, οι αναταράξεις δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και οι πιλότοι μπορούν να τις χειριστούν. Σύμφωνα με τον Πολ Γουίλιαμς «για τους περισσότερους επιβάτες οι ελαφριές αναταράξεις δεν αποτελούν παρά μια μικρή ενόχληση που μειώνει τα επίπεδα άνεσης του ταξιδιού τους. Αλλά για τους νευρικούς επιβάτες ακόμα και αυτές οι ελαφριές αναταράξεις μπορεί να τους προκαλέσουν μεγάλο στρες. Όμως ακόμη και οι πιο έμπειροι και συχνοί ταξιδιώτες μπορεί να ανησυχήσουν με την προοπτική μιας αύξησης στις σοβαρές αναταράξεις, που στέλνουν συχνά στο νοσοκομείο επιβάτες και μέλη των πληρωμάτων».
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Χειμερινές θερμοκρασίες το ξημέρωμα του Σαββάτου 22 Απριλίου 2017

Πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφηκαν, κυρίως στα ορεινά της βόρειες χώρας, το ξημέρωμα του Σαββάτου 22 Απριλίου 2017. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες σημειώθηκαν στο ΧΚ Καϊμακτσαλάν (-9.4), στο ΧΚ Σελίου (-6.3), στο Λαϊλιά Σερρών (-4.8), στο ΧΚ Παρνασσού (-4.6), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-3.4), στο Περτούλι (-2.2) και στο Μέτσοβο (-2).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Νέοι κανόνες στην ΕΕ για τα βιολογικά προϊόντα (21/4/2017)

Νέοι κανόνες πιστοποίησης ισχύουν από σήμερα για τα βιολογικά προϊόντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρέχοντας αυξημένη ασφάλεια στους καταναλωτές, τόσο σε θέματα υγείας όσο και σε θέματα απάτης. Με το νέο σύστημα - ηλεκτρονικής - πιστοποίησης θα υπάρχει καλύτερη παρακολούθηση των εισαγωγών βιολογικών προϊόντων, «αναδεικνύοντας την ΕΕ σε παγκόσμιο ηγέτη, ως προς την ιχνηλασιμότητα και τη συλλογή αξιόπιστων δεδομένων για το εμπόριο των προϊόντων αυτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα ηλεκτρονικής πιστοποίησης θα συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας των τροφίμων, στη μείωση των πιθανών περιπτώσεων απάτης και στη μείωση των διοικητικών βαρών, των επιχειρήσεων και των αρχών. Για μια μεταβατική εξάμηνη περίοδο, θα χρησιμοποιείται η πιστοποίηση τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή. Από τις 19 Οκτωβρίου 2017, οι εισαγωγές βιολογικών προϊόντων θα υπάγονται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική πιστοποίηση. «Η δέσμευσή μας για αυστηρά μέτρα πιστοποίησης και ελέγχου αποτελεί σημαντικό στοιχείο στον τομέα των προτύπων της ΕΕ για την ασφάλεια των τροφίμων. Αυτά τα υψηλά πρότυπα μάς έχουν καταστήσει τον καλύτερο παραγωγό τροφίμων παγκοσμίως, πρέπει όμως να αναζητούμε πάντα νέες και καλύτερες μεθόδους ώστε να επιτύχουμε ακόμη περισσότερα. Οι νέοι κανόνες θα βελτιώσουν την ιχνηλασιμότητα των βιολογικών προϊόντων, τα οποία αποτελούν μια σημαντική αναπτυσσόμενη αγορά», δήλωσε ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν. Στην πράξη, επισημαίνει η Επιτροπή, οι αλλαγές προϋποθέτουν την ενσωμάτωση των εν λόγω πιστοποιητικών εισαγωγής στο υφιστάμενο ηλεκτρονικό σύστημα της ΕΕ (σύστημα ελέγχου και πραγματογνωμοσύνης στις συναλλαγές TRACES), για την ανίχνευση των κινήσεων των προϊόντων διατροφής στο σύνολο της ΕΕ. Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα TRACES είναι διαθέσιμο σε εικοσιτετράωρη βάση και διευκολύνει αποδεδειγμένα το εμπόριο, διότι επιτρέπει στους εμπορικούς εταίρους και τις αρμόδιες αρχές να συλλέγουν εύκολα πληροφορίες για τις κινήσεις των φορτίων και συμβάλλει στην ταχύτερη διεκπεραίωση των διοικητικών διαδικασιών. Αποτελεί επίσης αποδεδειγμένα πολύτιμο εργαλείο για την άμεση αντίδραση έναντι απειλών κατά της υγείας, διότι επιτρέπει την ανίχνευση κινήσεων φορτίων και διευκολύνει τη διαχείριση κινδύνων λόγω απορριφθέντων φορτίων. Οι νέοι κανόνες επιβλήθηκαν έπειτα από συστάσεις του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και αίτημα κρατών-μελών της ΕΕ να δοθεί απάντηση σε ανησυχίες που αφορούν την παρακολούθηση των κινήσεων βιολογικών προϊόντων καθώς και τη συνοχή των ελέγχων εισαγωγών.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Σε δημόσιο διάλογο οι οι περιβαλλοντικές επιτπώσεις των υδρογοναν...

Σε δημόσιο διάλογο οι οι περιβαλλοντικές επιτπώσεις των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο (21/4/2017)

Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Απριλίου, από την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης Ιονίων Νήσων, που συγκαλείται από τον περιφερειάρχη Ιονίων νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτος. Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί ημερίδες ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών, που θα πραγματοποιηθούν αύριο στην Ζάκυνθο και την επόμενη εβδομάδα στην Κεφαλονιά. Η διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες των νησιών γίνεται ύστερα από την υπερψήφιση της εισήγησης του κ. Γαλιατσάτου στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 10°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 13°C, 1 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 8°C, 1 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 10°C, 0 μποφόρ ΑΠΝΟΙΑ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΤΑ: 10°C, 2 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΒΟΛΟΣ: 11°C, 2 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 11°C, 1 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 13°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 12°C, 2 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 8°C, 2 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑ: 8°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 12°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 13°C, 1 μποφόρ NA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 11°C, 2 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ: 13°C, 2 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΟΖΑΝΗ: 8°C, 1 μποφόρ Δ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 12°C, 1 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΥΘΗΡΑ: 12°C, 3 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΩΣ: 14°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 10°C, 1 μποφόρ Δ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ: 11°C, 1 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΗΜΝΟΣ: 9°C, 3 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 12°C, 2 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 13°C, 3 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 9°C, 1 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 12°C, 3 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΡΟΣ: 13°C, 3 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΑΤΡΑ: 11°C, 0 μποφόρ ΑΠΝΟΙΑ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 5°C, 1 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: 10°C, 2 μποφόρ Α, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΣ: 15°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΜΟΣ: 12°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 12°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΣΚΥΡΟΣ: 10°C, 3 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΡΙΠΟΛΗ: 9°C, 2 μποφόρ BA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ: 6°C, 2 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: 11°C, 1 μποφόρ NA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΧΑΝΙΑ: 12°C, 2 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΙΟΣ: 11°C, 3 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 11 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 15 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 7 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία τώρα στους 8 βαθμόυς.

  Καταχωρήθηκε 3 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 10 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 4 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Ασθενής βροχή με την θερμοκρασία στους 8 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 5 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 25-4-2017

Την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε βελτιωμένο καιρό με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις και περιορισμένη κατά τόπους ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Από το μεσημέρι και μετά, οι νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά θα είναι περισσότερες και ενδέχεται να εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Κεντρικής Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 20 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 22 βαθμούς, στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα από 7 έως 23 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 22 και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, στρεφόμενοι σταδιακά στα δυτικά τμήματα σε νότιους με ίδιες εντάσεις και στα ανατολικά τμήματα σε βόρειους, επίσης με ίδιες εντάσεις. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 2 με 4 μποφόρ. Ανατολικοί άνεμοι εντάσεων 3 με 4 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα στα νότια πελάγη σε μέτριους 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα κατά τις βραδινές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και μετά το μεσημέρι από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 9 ώρες
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
13°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Τρίτη 25/04/2017
Ώρα: 03:00
12°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ 3°C
ΑΝΩΓΕΙΑ 4°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 4°C
ΜΥΚΗ 4°C
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 5°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΜΟΡΓΟΣ 16°C
ΡΟΔΟΣ 15°C
ΚΩΣ 14°C
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 14°C
ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 14°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 04/2017 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2017 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02/2017
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 04/2017 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2017 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02/2017
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2007: Ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται στην Πάτρα.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 2 ώρες