ΤΩΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ... ΚΕΡΑΥΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ ...
rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Κοντά σε παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση της χρήσης υδροφθορανθρ...

Κοντά σε παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση της χρήσης υδροφθορανθράκων (26/7/2016)

Η χρήση υδροφθορανθράκων (HFC) στα καταναλωτικά προϊόντα ενδέχεται να μειωθεί δραματικά σε όλο τον κόσμο, αν επιτευχθεί η σχετική συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων που συνεδριάζουν στη Βιέννη. Τα ισχυρά αέρια του θερμοκηπίου, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως σε αερολύματα, ψυκτικά και κλιματιστικά, αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων στα πλαίσια των δεκαήμερων συνομιλιών για την κλιματική αλλαγή στην αυστριακή πρωτεύουσα. Εκπρόσωποι σχεδόν 200 χωρών συνεδριάζουν στη Βιέννη για να θέσουν τις βάσεις για τη συμφωνία εξάλειψης της χρήσης υδροφθορανθράκων σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για την τελευταία συνεδρία πριν από την τελική συμφωνία, η οποία αναμένεται να επιτευχθεί τον Οκτώβριο στο Κιγκάλι της Ρουάντα. Σύμφωνα με το ισχύον προσχέδιο, τα πλούσια κράτη θα έχουν ως στόχο την εξάλειψη της χρήσης υδροφθορανθράκων ως το 2030, ενώ τα φτωχότερα κράτη, τα οποία ίσως αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες μετάβασης σε νέες τεχνολογίες, θα έχουν μια δεκαετία επιπλέον για τον ίδιο στόχο. Οι αναπτυσσόμενες χώρες θα λάβουν επίσης οικονομική στήριξη από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ινδία ήταν η λιγότερο φιλόδοξη μεταξύ των μεγάλων οικονομιών, προωθώντας ένα πάγωμα στην ανάπτυξη των υδροφθορανθράκων από το 2031. Οι συνομιλίες για τους υδροφθοράνθρακες αποτελούν μέρος του πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ του 1987, το οποίο πέτυχε τη μείωση της χρήσης των επιβλαβών χλωροφθορανθράκων (CFC) για την προστασία του στρώματος του όζοντος, το οποίο προστατεύει τον πλανήτη από τις υπεριώδεις ακτίνες του Ήλιου που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος. Ωστόσο οι υδροφθοράνθρακες που σε πολλές περιπτώσεις αντικατέστησαν του χλωροφθοράνθρακες, αν και καλύτεροι για το στρώμα του όζοντος, ως αέρια του θερμοκηπίου είναι χιλιάδες φορές πιο ισχυροί από το διοξείδιο του άνθρακα, επιδεινώνοντας έτσι την κλιματική αλλαγή. Το 2016 αναμένεται να είναι το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί, ξεπερνώντας το 2015, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό. Οι θερμοκρασίες του πλανήτη είναι ήδη περίπου 1°C υψηλότερες από την προβιομηχανική εποχή.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 1 ώρα - Αρχείο ειδήσεων

Αντιδράσεις Πολωνίας για τους ευρωπαϊκούς κλιματικούς στόχους (25...

Αντιδράσεις Πολωνίας για τους ευρωπαϊκούς κλιματικούς στόχους (25/7/2016)

Το Yπουργείο Περιβάλλοντος της Πολωνίας αναφέρει ότι η χώρα θα δυσκολευτεί να ανταποκριθεί στην προτεινόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 7% έως το 2030. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τους στόχους για όλα τα κράτη-μέλη, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση των εκπομπών κατά 40% ως το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990. Χώρες όπως η Σουηδία και το Λουξεμβούργο θα πραγματοποιήσουν περικοπές κατά 40% σε σχέση με τα επίπεδα του 2005, ενώ ο στόχος της Πολωνίας είναι ο τέταρτος μικρότερος μετά τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Λετονία. «Η Πολωνία δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά μια τέτοια μεγάλη μείωση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Πάουλ Σάλεκ στην ιστοσελίδα του υπουργείου. «Θα αναλάβουμε δράση για να επιτευχθεί ο στόχος χωρίς να ταλαιπωρηθεί αδικαιολόγητα η πολωνική οικονομία», πρόσθεσε. Η Βαρσοβία εδώ και καιρό έχει καταφερθεί εναντίον των ευρωπαϊκών στόχων για το κλίμα. Η χώρα στηρίζεται στον άνθρακα για πάνω από το 90% της ηλεκτρικής της ενέργειας, και πολιτικοί από κάθε πλευρά έχουν υπερασπιστεί έντονα τον τομέα των ορυχείων. Εξάλλου, τον περασμένο Μάιο ο υπουργός Ενέργειας Κριστόφ Τχορζέφσκι απέρριψε την ιδέα ότι η χώρα μπορεί να απεξαρτηθεί από τον άνθρακα ως το 2050. «Απλά το απορρίπτουμε αυτό το ενδεχόμενο. Αν φτάσουμε το μερίδιο του άνθρακα στο ενεργειακό μας μείγμα στο 50%, τότε θα είναι μια τεράστια επιτυχία», είχε δηλώσει. «Όσον αφορά τη μείωση της χρήσης του άνθρακα στον τομέα της ενέργειας, θα έχουμε βραδύτερο ρυθμό από ό,τι οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Ωστόσο, η Πολωνία ενδέχεται να αντιμετωπίσει πιο σκληρές απαιτήσεις από τις Βρυξέλλες, εφόσον η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου σημάνει ότι η τελευταία δεν θα συμμετέχει σε ευρωπαϊκούς στόχους για το κλίμα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 20 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 201...

Υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Πάνω από τους 38 βαθμούς η μέγιστη στις νοτιότερες περιοχές της χώρας τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στη Σπάρτη (38.6), στα Αρφαρά Μεσσηνίας (38.3), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (37.9), στους Μολάους Λακωνίας (37.3) και στην Ωλένη Ηλείας (36.8).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 20 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

54 βαθμοί Κελσίου στο Κουβέιτ: Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει κ...

54 βαθμοί Κελσίου στο Κουβέιτ: Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί (25/7/2016)

Στο Κουβέιτ το θερμόμετρο έδειξε 54 βαθμούς Κελσίου! Πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στο ανατολικό ημισφαίριο και είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται και για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στη γη. Τη θερμοκρασία κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια ενός έντονου καύσωνα που πλήττει τη Μέση Ανατολή, ένας μετεωρολογικός σταθμός στην Mitribah, μια απομακρυσμένη περιοχή του βορειοδυτικού Κουβέιτ. Την ίδια ημέρα μάλιστα ο υδράργυρος στο γειτονικό Ιράκ, έδειξε 53.9 βαθμούς Κελσίου στην αρχαία πόλη της Βασόρας.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή 24/7/2016

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή 24/7/2016 καταγράφηκαν στη Λίνδο Ρόδου (40.3 C), στη Σπάρτη και στο Λαγκαδά (38.8 C), στη Σπάρτη, στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (38.7 C), στην Κόνιτσα (38.4 C), στους Άγιους Θεόδωρους Κορινθίας (38.3 C), στον Αρφαρά Μεσσηνίας (38.1 C) και στην Αριδαία (38 C).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Σχεδόν 40 βαθμοί στη Ρόδο

Σύμφωνα με το αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Λίνδο η θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες την Κυριακής 24/7/2016 ανέρχεται στους 39.7 βαθμούς Κελσίου
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

28 πυρκαγιές σε 12 ώρες το Σάββατο

Συνολικά 28 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια του 12ωρου, από τις 6:00 έως τις 18:00, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να επέμβει σε 50 αγροτοδασικές και 33 αστικές πυρκαγιές το προηγούμενο 24ωρο.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 24°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 29°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 27°C, 4 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΓΟΣ: 27°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΤΑ: 25°C, 2 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΒΟΛΟΣ: 27°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 25°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 26°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 28°C, 2 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 22°C, 1 μποφόρ BA, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΒΑΛΑ: 27°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 26°C, 0 μποφόρ ΑΠΝΟΙΑ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 28°C, 1 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 25°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 26°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗ: 23°C, 1 μποφόρ NA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 25°C, 2 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΥΘΗΡΑ: 24°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΩΣ: 23°C, 3 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 25°C, 2 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΡΙΣΑ: 28°C, 2 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΗΜΝΟΣ: 25°C, 3 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 27°C, 2 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 25°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 27°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 24°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΡΟΣ: 24°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΤΡΑ: 25°C, 0 μποφόρ ΑΠΝΟΙΑ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 24°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΡΕΘΥΜΝΟ: 23°C, 2 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΟΔΟΣ: 25°C, 4 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΜΟΣ: 28°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 24°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 25°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 23°C, 1 μποφόρ Α, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑ: 23°C, 2 μποφόρ Δ, ΒΡΟΧΗ ΧΑΛΚΙΔΑ: 26°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 24°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΙΟΣ: 28°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 7 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΡΟΔΟΣ METEONET
  Αίθριος καιρός θερμοκρασία 35 βαθμοί.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΟΥΛΑ ΚΑΣΣΑΝΗ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 30 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 28 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 3 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 27 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 5 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 27-7-2016

Την Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2016 στην ηπειρωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Στη Θεσσαλία, Ήπειρο και κεντρική και δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τις θερμές ώρες της ημέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα με εξαίρεση την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και τη Θράκη. Κατά τις ίδιες ώρες υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν όμβροι ή καταιγίδες στην Ήπειρο, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θεσσαλία. Στη νησιωτική χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Λόγω των ασθενών ανέμων και της αυξημένης σχετικής υγρασίας στα ηπειρωτικά αναμένεται σε πολλές περιοχές αυξημένο αίσθημα δυσφορίας.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 18 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 31, στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 33 και στην Κρήτη από 22 έως 29.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως στις ανατολικότερες θαλάσσιες περιοχές θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν και ασθενείς παροδικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 30 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 1 ώρα
ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
29°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Τρίτη 26/07/2016
Ώρα: 21:00
28°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 16:30 30 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 16:35 22 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΑΓ.ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΩΑΝ 16:43 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ 16:39 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΤΡΙΣΤΕΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 16:37 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΟΛΥΜΠΟΣ-ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 16:40 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΒΛΑΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ 16:40 ΙΣΧΥΡΗ ΒΡΟΧΗ

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ 17°C
ΑΝΩΓΕΙΑ 18°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 18°C
ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 19°C
ΛΕΒΙΔΙ 19°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ 29°C
ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ 29°C
ΚΟΜΟΤΗΝΗ 29°C
ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ 29°C
ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 29°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2004: Ισχυρές καταιγίδες στη Δ.Ελλάδα με μικροπλημμύρες σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 8 ώρες