rss twitter Επισκευτείτε την σελίδα μας στο facebook

Ξεπέρασε τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία την Τρίτη

Πάνω από τους 30 βαθμούς ανήλθε η θερμοκρασία και την Τρίτη 24/5/2016. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η μέγιστη θερμοκρασία έφτασε τους 30.7 βαθμούς στο Άργος, στους 30.4 στη Σπάρτη και στους 30 βαθμούς στην Αυλίδα και στους Άγιους Πάντες Χανίων.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 2 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από θαλασσινό νερό

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Οσάκα της Ιαπωνίας έκαναν πραγματικότητα την παραγωγή ενέργειας από θαλασσινό νερό. Μέσα από μια σειρά μοναδικών χημικών αντιδράσεων, μπορούν να συλλέγουν υπεροξείδιο του υδρογόνου (Η2Ο2) από το θαλασσινό νερό, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε κυψέλες καυσίμου. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ηλιακή ενέργεια αποτελεί μια σημαντική εναλλακτική λύση αντί των ορυκτών καυσίμων, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά την τεχνολογία, καθώς τα συστήματα ηλιακής ενέργειας δεν είναι τόσο αξιόπιστα τη νύχτα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα με τη χρήση υδρογόνου για την αποθήκευση της ηλιακής ενέργειας, με τη μορφή χημικής ενέργειας. Αυτό επιτρέπει στα κύτταρα καυσίμου να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια όλες τις ώρες της ημέρας. Ωστόσο το υδρογόνο πρέπει να συμπιέζεται ή να ψύχεται σε υγρή κατάσταση ώστε να αποθηκεύεται αποτελεσματικά. Οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν τρόπο για να εξάγουν υπεροξείδιο του υδρογόνου από το θαλασσινό νερό χρησιμοποιώντας το φως του ήλιου. Η ένωση έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με το υδρογόνο, καθώς μπορεί να αποθηκεύεται πιο απλά και με ασφάλεια. Η επιστημονική ομάδα ανέπτυξε ένα νέο φωτοηλεκτροχημικό κύτταρο, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα ηλιακό κύτταρο που παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου. Όταν το ηλιακό φως φωτίζει τον φωτοκαταλύτη, αυτός απορροφά φωτόνια και χρησιμοποιεί την ενέργεια για τις χημικές αντιδράσεις της οξείδωσης του θαλασσινού νερού και της μείωσης του οξυγόνου, που τελικά παράγουν το υπεροξείδιο. Ωστόσο η νέα μέθοδος δεν προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση. Οι νέες κυψέλες καυσίμου δεν είναι ακόμη τόσο αποτελεσματικές όσο τα συμβατικά ηλιακά κύτταρα, και οι ερευνητές εργάζονται για την ανάπτυξη μιας μεθόδου για την παραγωγή μεγάλης κλίμακας αλλά χαμηλού κόστους.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 2 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Το «Μεγάλο Πράσινο Τείχος» της Αφρικής θα καταπολεμήσει τη φτώχει...

Το «Μεγάλο Πράσινο Τείχος» της Αφρικής θα καταπολεμήσει τη φτώχεια μαζί με την ερημοποίηση

Καθώς η έρημος Σαχάρα επεκτείνεται σταθερά σε καλλιεργήσιμα εδάφη, οι αφρικανικές αρχές προτείνουν μια τολμηρή λύση που θα μπορούσε να ωφελήσει την τοπική οικολογία αλλά και την οικονομία. Η ιδέα αφορά την αναδάσωση του Σαχέλ, μιας μεταβατικής έκτασης μεταξύ της Σαχάρα και τη σαβάνας, ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο «πράσινο» τείχος που θα εκτείνεται σε 11 χώρες, από τη Σενεγάλη και τη Μαυριτανία ως την Ερυθραία, την Αιθιοπία και το Τζιμπουτί. Παρά το γεγονός ότι η κύρια λειτουργία του θα είναι η προστασία κατά της ερημοποίησης, το πράσινο τείχος θα έχει και άλλα σημαντικά οφέλη. «Το Μεγάλο Πράσινο Τείχος έχει αντικείμενο τη βιώσιμη, κλιματικά έξυπνη ανάπτυξη, σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο ‘Ελβις Πολ Τάνγκαμ, Επίτροπος της Αφρικανικής Ένωσης για την Πρωτοβουλία του Μεγάλου Πράσινου Τείχους της Σαχάρα και του Σαχέλ. Περίπου το 40 τοις εκατό των αφρικανικών εδαφών βρίσκεται σε κίνδυνο ερημοποίησης. Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι έως και τα δύο τρίτα καλλιεργήσιμης γης μπορούν να καταστραφούν έως το 2025 αν συνεχιστούν οι σημερινές τάσεις. Μια τέτοια δραστική μείωση της καλλιεργήσιμης γης, σε μια ήπειρο της οποίας ο πληθυσμός θα διπλασιαστεί έως το 2050, θα ήταν καταστροφική. Η αφρικανική ήπειρος συνεχίζει να υποφέρει από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ενώ συγκεκριμένα η ανατολική Αφρική έχει πληχθεί από τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών. Το τείχος θα ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των κρατών, και θα διευκολύνει την κοινή δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή, οραματίζονται οι εμπνευστές του. Παρά το γεγονός ότι το σχέδιο βρίσκεται ακόμη στα αρχικά του στάδια, περίπου το 15 τοις εκατό του Τείχους έχει φυτευτεί, με ιδιαίτερη επιτυχία στη Σενεγάλη. «Στη Σενεγάλη έχουν φυτευτεί περισσότερα από 66.700 στρέμματα με δέντρα που δεν χρειάζονται πότισμα. Πολλά ζώα που είχαν εξαφανιστεί από αυτές τις περιοχές επανεμφανίζονται. Ζώα όπως αντιλόπες, λαγοί και πτηνά που δεν είχαν θεαθεί τα τελευταία 50 χρόνια», δήλωσε ο Τάνγκαμ. Το Τείχος θα βοηθήσει επίσης στην αντιμετώπιση της φτώχειας και του εξτρεμισμού. Πολλοί νέοι άνθρωποι οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα κατέληγαν στο Μπόκο Χαράμ εργάζονται τώρα στις ομάδες πυρόσβεσης ή στη φύτευση των δέντρων, σύμφωνα με τον Τάνγκαμ. «Παραμένουν στις κοινότητές τους, επειδή έχουν μια πηγή εισοδήματος και προσθέτουν αξία στη ζωή τους», πρόσθεσε. Το έργο έχει προσελκύσει χρηματοδότηση από τα Ηνωμένα Έθνη, την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους διεθνείς οργανισμούς, ωστόσο κάθε μία από αυτές τις αφρικανικές χώρες έχει αναπτύξει εθνικά σχέδια δράσης, με αποτέλεσμα οι τοπικές κοινότητες να ταυτίζονται περισσότερο με το έργο.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Ξεπέρασε τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος τη Δευτέρα 23/5

Αισθητή άνοδο σημείωσε η θερμοκρασία τη Δευτέρα 23/5/2016, ξεπερνώντας κατά τόπους τους 30 βαθμούς. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η μέγιστη θερμοκρασία έφτασε τους 31.1 βαθμούς στο Κρανίδι Αργολίδας, στους 31 στη Λάρισα, στους 30.2 στην Καρδίτσα και στους 30.1 βαθμούς στη Μακρακώμη Φθιώτιδας.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Σκωτία: Το μεγαλύτερο πλωτό αιολικό πάρκο στον κόσμο θα αρχίσει ν...

Σκωτία: Το μεγαλύτερο πλωτό αιολικό πάρκο στον κόσμο θα αρχίσει να λειτουργεί το 2017

Η νορβηγική εταιρεία Στάτοϊλ κατασκευάζει το μεγαλύτερο υπεράκτιο πλωτό αιολικό πάρκο του κόσμου στα ανοιχτά της Σκωτίας. Το έργο, με την ονομασία Αιολικό Πάρκο Σκωτίας Hywind, θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει την παραγωγή ενέργειας από το 2017 και θα διαθέτει πέντε ανεμογεννήτριες που θα παράγουν έξι μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας η κάθε μία. Η νορβηγική εταιρεία έχει αναπτύξει μία διαφορετική τεχνολογία κατασκευής ανεμογεννητριών ώστε να είναι ανθεκτικές ακόμα και στις ιδιαίτερα θυελλώδεις συνθήκες που επικρατούν στους ωκεανούς. Η εταιρεία δραστηριοποιούταν στη βιομηχανία πετρελαίου προτού μεταβεί στην αιολική ενέργεια, και βάσισε την προσέγγισή της στο σχεδιασμό των ανεμογεννητριών πάνω στις εξέδρες άντλησης πετρελαίου. Οι ανεμογεννήτριες Hywind είναι πρακτικά κύλινδροι χάλυβα που σταθεροποιούνται με σκυρόστρωμα και συνδέονται στον πυθμένα του ωκεανού, γεγονός που τις καθιστά πιο οικονομικές από τις παραδοσιακές υπεράκτιες ανεμογεννήτριες. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την ανάπτυξη αυτού του έργου στη Σκωτία, σε μια περιοχή με τεράστιο αιολικό δυναμικό και χρήσιμη εμπειρία από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου», δήλωσε ο διευθυντής του έργου Λέιφ Ντελπ. «Μέσα από τη σκληρή δουλειά της βιομηχανίας και την υποστήριξη από τις κυβερνητικές πολιτικές, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σκωτία αποκτούν θέση στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας ως ανταγωνιστική νέα πηγή ενέργειας», πρόσθεσε. Η υπεράκτια αιολική ενέργεια είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη Βόρεια Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, με πάνω από το 90% των σχετικών έργων παγκοσμίως να βρίσκονται στην περιοχή. Ωστόσο, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει επίσης να αναπτύσσονται σε αυτόν τον τομέα, με πάνω από 40 έργα σε ολόκληρο τον κόσμο να βρίσκονται σε διαδικασία κατασκευής ή σχεδιασμού.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Κτηνοτρόφος πνίγηκε σε χείμαρρο

Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση ενός 59χρονου κτηνοτρόφου κοντά στο Νεοχωράκι Αλμυρού Μαγνησίας, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου το Σάββατο, στην προσπάθειά του να φτάσει στην κτηνοτροφική του μονάδα. Το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα είχε εντοπιστεί αργά το βράδυ του Σαββάτου, ενώ το πρωί της Δευτέρας 23/05 εντοπίστηκε η σωρός του περίπου 4 χιλ. μακρία από το σημείο. Άντρες της ΕΜΑΚ προσπαθούν να ανασύρουν τη σωρό ενώ ο χείμαρρος παραμένει φουσκωμένος.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Πραγματική κόλαση η Ινδία - Στους 51 βαθμούς ο υδράργυρος!

Πρωτοφανής καύσωνας πλήττει ήδη την Ινδία, με τον υδράργυρο να έχει σκαρφαλώσει ήδη στους 51 βαθμούς Κελσίου, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται κλιμάκωση του φαινομένου. Συγκεκριμένα, στην πόλη Παλόντι στα δυτικά, ο υδράργυρος έφτασε για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας τους 51 βαθμούς Κελσίου. Οι αρχές έχουν εκδώσει προειδοποίηση για κύμα καύσωνα μέχρι την Κυριακή για τις δυτικές περιφέρειες. Μέχρι πρότινος, το ρεκόρ θερμοκρασίας για την Ινδία ήταν οι 50,6 βαθμοί Κελσίου που είχαν καταγραφεί το 1956 στην πόλη Αλουάρ -που βρίσκεται στην ίδια περιφέρεια με το Παλόντι. Τις τελευταίες εβδομάδες, η θερμοκρασία έχει ξεπεράσει τους 40 βαθμούς σε αρκετά σημεία της χώρας. Οι υψηλές θερμοκρασίας συνηθίζονται μεν πριν από την εποχή των μουσώνων τον Ιούνιο, όμως σπάνια πλησιάζουν τους 50 βαθμούς.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 14°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 19°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 14°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΓΟΣ: 15°C, 1 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΤΑ: 15°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΒΟΛΟΣ: 17°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 18°C, 3 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 18°C, 3 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 17°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 13°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑ: 16°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 15°C, 2 μποφόρ B, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 17°C, 3 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 18°C, 5 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 16°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗ: 11°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 19°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 17°C, 3 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΩΣ: 18°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΜΙΑ: 17°C, 3 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 16°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 18°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 16°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 19°C, 5 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 17°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 19°C, 4 μποφόρ Δ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΡΟΣ: 18°C, 4 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΤΡΑ: 16°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 13°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 18°C, 3 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΟΔΟΣ: 17°C, 1 μποφόρ Δ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΣΑΜΟΣ: 18°C, 3 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 19°C, 5 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΚΥΡΟΣ: 19°C, 5 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 12°C, 2 μποφόρ Δ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: 9°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 17°C, 3 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 19°C, 3 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΙΟΣ: 18°C, 3 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αραιή συννεφιά με την θερμοκρασία στους 18 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 16 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ METEONET
  Με ήπιες καιρικές συνθήκες ξεκίνησε η σημερίνη μέρα στην πόλη του λαυρίου,με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς , η θερμοκρασία στους 19,2 βαθμούς με την υγρασία στο 62%

  Καταχωρήθηκε πριν 18 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 20 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΛΟΣ METEONET
  Αίθριος ο καιρός σήμερα στην πόλη ντου λαυρίου, με αρκετή ηλιοφάνεια,οι άνεμοι ασθενείς,η θερμοκρασία στους 17,4 βαθμούς με την υγρασία στο 53%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κατολισθήσεις στο Πήλιο METEONET
  Μικρής έκτασης κατολισθήσεις σημειώθηκαν τις βραδινές ώρες στο οδικό δίκτυου του Πηλίου, με μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας να επεμβαίνουν. Ο δρόμος παραμένει ανοιχτός αλλά εφιστάται η προσοχή των οδηγών για ενδεχόμενο νέων κατολισθήσεων.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΤΑΦΗΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 25-5-2016

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Λίγες καταιγίδες ή όμβροι θα εκδηλωθούν σε ορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 8 έως 28 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 12 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 29 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 25 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στη Θάλασσα των Κυθήρων και στο Μυρτώο Πέλαγος σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Ειδικά για τον Κορινθιακό Κόλπο, αναμένεται να επικρατήσει πολύ ενισχυμένο κατά περιόδους δυτικού ρεύμα με εντάσεις που θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται να επικρατήσει πολύ καλός και διαυγής καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, κατά περιόδους ισχυροί 6 μποφόρ και πιθανόν στο Δυτικό Σαρωνικό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 10 ώρες
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
19°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Τετάρτη 25/05/2016
Ώρα: 03:00
17°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 01:50 28 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 01:55 22 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ 7°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 8°C
ΦΛΩΡΙΝΑ 9°C
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 9°C
ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ ΑΡΤΑΣ 9°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΟΥΡΝΙΕΣ 21°C
ΑΜΟΡΓΟΣ 20°C
ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ 19°C
ΜΥΚΟΝΟΣ 19°C
ΝΑΞΟΣ 19°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2016 Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 16-17/01/2016
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2016 κλικ για δείτε: Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 16-17/01/2016
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2005: Ισχυρές καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη. 2007: Ισχυρές καταιγίδες στο Ηράκλειο Κρήτης με 70 χιλιοστά βροχής. Ισχυρές χαλαζοπτώσεις με ζημιές στην Αιτωλοακαρνανία.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 6 ώρες