Κακοκαιρία «Βικτώρια» - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες  

Σύνταξη άρθρου: Ιωάννης Κωλέτσης, Αθ. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, 14:30

 

Το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Σαρδηνίας, θα κινηθεί αργά ανατολικά και από το μεσημέρι της Τρίτης 12/11, θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Βικτώρια», με τα μέτωπα του να επηρεάζουν αρχικά τα δυτικά τμήματα και βαθμιαία έως την Πέμπτη 14/11 και τα υπόλοιπα τμήματα της χώρας μας. Η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού που συνδέεται με την κακοκαιρία «Βικτώρια», καθώς επίσης και τα εκτιμώμενα ύψη βροχόπτωσης από τη Δευτέρα 11/11 το μεσημέρι έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 13/11, παρουσιάζονται στο βίντεο που ακολουθεί.

 

  

Βίντεο.Η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού που συνδέεται με την επερχόμενη κακοκαιρία «Βικτώρια» και τα αναμενόμενα ύψη βροχής από το μεσημέρι της Δευτέρας 11/11 έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 13/11, όπως εκτιμώνται από τα αριθμητικά μοντέλα πρόγνωσης καιρού για την Ανατολική Μεσόγειο (GFS) και την Ελλάδα (Bolam).

 

Η επερχόμενη κακοκαιρία «Βικτώρια», εκτός από τα σημαντικά ύψη βροχής, θα προκαλέσει θυελλώδεις νοτιάδες στο Ιόνιο, αλλά και σημαντική μεταφορά σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Βικτώρια», θα δοθούν σε επόμενες ανακοινώσεις.

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου