Επιμένουν οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο – Ριπή 135 χλμ/ώρα στην Παξιμάδα Καρύστου

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 21:00

 

Πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν στο Αιγαίο το απόγευμα της Τρίτης 07/04, ενώ αρκετά ενισχυμένοι είναι και σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές. Ξεχωρίζουν οι σταθμοί της Παξιμάδας Καρύστου όπου στις 20:31 σημειώθηκε ριπή ανέμου ίση με 135 χλμ/ώρα και της Πεντέλης – ΕΑΑ όπου η μέγιστη ριπή ήταν ίση με 126 χλμ/ώρα και καταγράφηκε στις 16:36.  

 

Σταδιακή βελτίωση του καιρού – Άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 10:00

 

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός στη χώρα μας, με τοπικές μόνο βροχές να σημειώνονται το πρωί της Τρίτης 07/04 στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και Πελοπόννησο και στο Αιγαίο. Παρά τη βελτίωση, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο συνεχίζουν να πνέουν θυελλώδεις (8 μποφόρ) και τοπικά πολύ θυελλώδεις (9 μποφόρ) με ριπές που στη Σαμοθράκη και στην Παξιμάδα Καρύστου ξεπέρασαν τα 100 χλμ/ώρα. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές ανέμου έως το πρωί της Τρίτης 07/04.

Κατά το υπόλοιπο της Τρίτης 07/04, τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο καθώς και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, οι οποίες έως το απόγευμα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στην Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο από βορειοανατολικές 4 έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται την Τετάρτη 08/04.

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου