Στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Νάξο οι σημαντικότερες βροχές της Τρίτης 07/07

Επιμέλεια: Στρατής Βουγιούκας, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, 19:30 

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες  εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της Τρίτης 07/07 σε αρκετές περιοχές της χώρας με τα σημαντικότερα φαινόμενα έως τις 19:30 ώρα Ελλάδας να εντοπίζονται στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Νάξο. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 19:30.

Μια ακόμη ημέρα με έντονη αστάθεια και χαλαζοπτώσεις η Τρίτη 07/07

Σύνταξη άρθρου: Στρατής Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, 09:45

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr έντονη αστάθεια θα εκδηλωθεί στη χώρα και την Τρίτη 7 Ιουλίου, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι εκτιμώμενες βροχοπτώσεις κατά το διάστημα 14:00 - 17:00 καθώς και οι περιοχές όπου εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις.

Παράλληλα, στους ακόλουθους χάρτες παρουσιάζεται η κεραυνική δραστηριότητα που αναμένεται να εκδηλωθεί τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες της Τρίτης 07/07 σύμφωνα με το σύστημα TALOS.  

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου