Παρασκευή  20  Απριλίου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 06:42  Δύση Ηλίου - Sunset 20:04 - Διάρκεια ημέρας: 13 ώρες, 21 λεπτά T
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ


Ισχυροί βόρειοι άνεμοι την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 (19/04/2018)

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έπνευσαν στη χώρα την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι ισχυρότερες ριπές ανέμου καταγράφηκαν στην Παξιμάδα Καρύστου (106 χλμ/ώρα), στην Πεντέλη (90 χλμ/ώρα), στην Πάρνηθα (79 χλμ/ώρα), στο Λιμάνι της Μυκόνου (76 χλμ/ώρα), και στην Άνδρο, την Μονεμβασιά και τον Πλακιά Ρεθύμνου (69 χλμ/ώρα).


Kαταχωρήθηκε πριν 9 ώρες

Κοντά στους 29 βαθμούς η μέγιστη την Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 (19/04/2018)

Κοντά στους 29 βαθμούς Κελσίου έφτασε η μέγιστη θερμοκρασία το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Απριλίου 2018. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στην Άρτα (28.7), στη Σπάρτη (28.2), στην Ιθάκη (27.8), στο Κομπότι Άρτας (27.7), στην Αμφιλοχία (27.2) και στα Αρφαρά Μεσσηνίας (27.2).


Kαταχωρήθηκε πριν 14 ώρες

Οι μέγιστες θερμοκρασίες της Τετάρτης 18 Απριλίου 2018 (18/04/2018)

Στους 28 βαθμούς Κελσίου πλησίασε η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Απριλίου 2018. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στο Παρανέστι Δράμας (27.6), στο Φωτολίβος Δράμας (27.4), στο Μικρόκαμπο Δράμας (27), στην Κερκίνη Σερρών (26.8), στο Λουτράκι (26.5), και στις Σέρρες (26.5).


Kαταχωρήθηκε χθές

Νέα τεχνική για την παραγωγή βιοκαυσίμων από απόβλητα μανιταριών (18/04/2018)

Ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης ανακάλυψαν έναν επαναστατικό τρόπο μετατροπής των αποβλήτων μανιταριών σε βιοκαύσιμα.

Παρά το ότι συνήθως προέρχονται από καλλιέργειες τροφίμων, τα βιοκαύσιμα είναι συχνά επιζήμια για το περιβάλλον. Αυτή η νέα τεχνική μπορεί να αλλάξει αυτό, με τη συγκομιδή ενέργειας από τα απόβλητα που παράγονται κατά τη διαδικασία καλλιέργειας μανιταριών.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως το Thermoanaerobacterium thermosaccharolyticum (TG57), ένα κοινό βακτηριακό παραπροϊόν της καλλιέργειας μανιταριών, μπορεί να απομονωθεί και να χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή της φυτικής κυτταρίνης σε βιοβουτανόλη. Η βιοβουτανόλη είναι ένα βιοκαύσιμο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οχήματα με βενζινοκινητήρες.

Το συγκεκριμένο βακτήριο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2015, και το στέλεχος TG57 έχει καλλιεργηθεί σε διάφορες μορφές για να βελτιστοποιηθεί η ικανότητά του να παράγει βιοκαύσιμα με πιο βιώσιμο και οικονομικό τρόπο.

«Στη μελέτη μας, επιδείξαμε μια νέα μέθοδο άμεσης μετατροπής κυτταρίνης σε βιοβουτανόλη χρησιμοποιώντας το νέο στέλεχος TG57. Πρόκειται για σημαντική πρόοδο στη μεταβολική μηχανική και ένα θεμελιώδες ορόσημο στην βιώσιμη και οικονομικά αποδοτική παραγωγή ανανεώσιμων βιοκαυσίμων και χημικών ουσιών», δήλωσε ο ερευνητής Χε Τζιανζόνγκ.

Η παραγωγή βιοκαυσίμων από απόβλητα μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό όφελος τόσο για τη βιομηχανία όσο και το περιβάλλον. Η βιοβουτανόλη είναι ίσως το πιο υποσχόμενο βιοκαύσιμο, λόγω της ενεργειακής της πυκνότητας και του γεγονότος ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα, χωρίς τροποποίηση, σε οχήματα σχεδιασμένα να λειτουργούν με βενζίνη. Μέχρι σήμερα, το υψηλό περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος παραγωγής βιοβουτανόλης αποτρέπει την ευρεία χρήση της, αλλά αν η νέα αυτή τεχνική αποδειχθεί ευρέως εφαρμόσιμη, μπορεί να φέρει επανάσταση στις «πράσινες» μεταφορές.


Kαταχωρήθηκε χθές

Σουηδία: Δρόμος... φορτιστής για κινούμενα οχήματα (18/04/2018)

Ο πρώτος ηλεκτροφόρος δρόμος που είναι ικανός να φορτίζει τα ηλεκτρικά οχήματα που οδηγούν πάνω σε αυτόν ξεκίνησε λειτουργία έξω από τη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Αν και ο δρόμος, ο οποίος ξεκινάει από το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης και καταλήγει σε έναν κοντινό χώρο εφοδιασμού και αποθήκευσης έχει μήκος μόνο δύο χιλιόμετρα, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου στο στρατηγικό σχέδιο της Σουηδίας για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή.

Η σκανδιναβική χώρα στοχεύει να καταστεί ανεξάρτητη από τα ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2030, γεγονός που θα απαιτήσει μείωση 70% των εκπομπών από τον τομέα των μεταφορών. Μόλις επεκταθούν, οι ηλεκτρικοί αυτοκινητόδρομοι στη Σουηδία θα καταστήσουν ευκολότερη τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων και θα διευκολύνουν την κατάργηση των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το σύστημα λειτουργεί με τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από μία εγκατεστημένη υπόγεια σιδηροτροχιά στο όχημα πάνω στο δρόμο, μέσω ενός εύκαμπτου βραχίονα φόρτισης που συνδέεται με το όχημα.

«Δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια πάνω στην επιφάνεια, αλλά πέντε με έξι εκατοστά κάτω από το έδαφος», εξήγησε στον Guardian ο Χανς Σελ, διευθύνων σύμβουλος της κατασκευάστριας εταιρείας. «Ακόμα και αν πλημμυρίσει ο δρόμος με αλμυρό νερό, η τάση της ηλεκτρικής ενέργειας στην επιφάνεια είναι μόλις ένα βολτ, και δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος», πρόσθεσε.

Το κόστος κατασκευής ενός χιλιομέτρου ηλεκτρικού δρόμου είναι σήμερα ένα εκατομμύριο ευρώ, 50 φορές μικρότερο από το κόστος εγκατάστασης μίας υπερυψωμένης ηλεκτροφόρου γραμμής για την ίδια απόσταση. Η Σουηδία διατηρεί περίπου 500.000 χιλιόμετρα οδικού δικτύου, εκ των οποίων τα 20.000 είναι αυτοκινητόδρομοι υψηλής ταχύτητας. Αν ηλεκτριστούν 5.000-20.000 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούν να ταξιδέψουν σε όλη τη χώρα χωρίς να χρειαστεί επαναφόρτιση, σύμφωνα με τον Σελ, καθώς η μέγιστη απόσταση μεταξύ δύο αυτοκινητοδρόμων υψηλής ταχύτητας στη Σουηδία είναι 45 χιλιόμετρα.

Εξάλλου, η Σουηδία και η Γερμανία συζητούν για την κατασκευή ενός μεγαλύτερου δικτύου ηλεκτροκίνητων δρόμων, για την προώθηση της υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη.


Kαταχωρήθηκε χθές

Κοντά στους 27 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 (17/04/2018)

Πλησίασε τους 27 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία την Τρίτη 17 Απριλίου 2018. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στην Κερκίνη Σερρών (26.8), στο Μικρόκαμπο Δράμας (26.4), στο Παρανέστι Δράμας (26.4), στο Φωτολίβος Δράμας (26.4), και στη Σίνδο (26.2).


Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

Ιστορική συμφωνία 173 χωρών για τη μείωση των εκπομπών της ναυτιλίας (17/04/2018)

Εκπρόσωποι 173 κρατών έφτασαν σε μια ιστορική, δεσμευτική συμφωνία για την περικοπή των εκπομπών της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Η ναυτιλία ήταν ο μοναδικός μεγάλος κλάδος που δε συμπεριλήφθηκε στη συμφωνία του Παρισίου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής το 2015, παρότι οι ετήσιες εκπομπές άνθρακα του τομέα είναι υψηλότερες από τις συνολικές εκπομπές της Γερμανίας, και η διεθνής κοινότητα λαμβάνει τώρα δράση να τις περιορίσει.

Η συμφωνία-ορόσημο επετεύχθη μετά από μία εβδομάδα διαπραγματεύσεων στα πλαίσια συνάντησης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) στο Λονδίνο. Οι εκπρόσωποι των 173 χωρών συμφώνησαν να μειώσουν τις εκπομπές τουλάχιστον κατά 50% μέχρι το 2050, σε σχέση με τα επίπεδα του 2008. Η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία και οι Ηνωμένες Πολιτείες διαφώνησαν.

Τα εμπορικά πλοία τείνουν να καίνε μαζούτ, το οποίο είναι φθηνό αλλά και ένα από τα πιο βρώμικα ορυκτά καύσιμα. Σύμφωνα με το Bloomberg, η βιομηχανία δεν συμπεριελήφθη στη συμφωνία του Παρισίου, επειδή κάθε χώρα παρουσίασε τα δικά της σχέδια για τον περιορισμό των εκπομπών, εξαιρουμένης της ναυτιλίας. Ακόμα και αν ο νέος στόχος δεν αναθεωρηθεί προς τα πάνω, η ναυτιλιακή βιομηχανία αναμένεται να απαιτήσει ραγδαίες τεχνολογικές αλλαγές για να τον εκπληρώσει.

Όπως και με τη Συμφωνία του Παρισίου, υπάρχει κριτική ότι αυτή η νέα συμφωνία δεν είναι αρκετά φιλόδοξη. Σύμφωνα με μία ανακοίνωση του Συνδέσμου Καθαρής Ναυτιλίας, ο στόχος «δεν επαρκεί για τη μείωση κατά 70-100% έως το 2050, που απαιτείται για να ευθυγραμμιστεί η ναυτιλία με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισίου».


Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 (17/04/2018)

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σημειώθηκαν κυρίως στην κεντρική και δυτική ηπειρωτική χώρα τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και έως τις 23:30 περίπου τοπική ώρα, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στα Θεοδωριάνα Άρτας (33.8 χιλιοστά), στα Πράμαντα Ιωαννίνων (17.6) στο Τρίστενο Ιωαννίνων (16.4 χιλιοστά), στο Βουλγαρέλι Άρτας (9.8 χιλιοστά), και στο Ρίο (9.6 χιλιοστά).


Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Ισχυροί άνεμοι τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 (16/04/2018)

Ισχυροί άνεμοι έπνευσαν στη χώρα τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και έως τις 20:30 περίπου τοπική ώρα, οι ισχυρότερες ριπές καταγράφηκαν στην Παξιμάδα Καρύστου (76 χλμ/ώρα), στο Δαμαριώνα Νάξου (71 χλμ/ώρα), στην Κάσο (71 χλμ/ώρα), στο Χ/Κ Παρνασσού (71 χλμ/ώρα), και στον Εμπώνα Ρόδου (69 χλμ/ώρα).


Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Πυρκαγιά Ηλεία: Βελτιώθηκε η κατάσταση στη Φρίξα - Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο (16/04/2018)

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ανακοίνωσε πως η κατάσταση στη Φρίξα Ηλείας είναι πολύ καλύτερη.

«Η κατάσταση στη Φρίξα της Ηλείας είναι πολύ καλύτερη, ενώ επιχειρούν συνεχώς οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του, ο συντονιστής των Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, υποστράτηγος Κώστας Κυριακόπουλος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο αναζωπυρώσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τις επίγειες δυνάμεις».

Παράλληλα, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «αν δεν αυξηθεί η ένταση των ανέμων, θα μπορέσουμε μέχρι το βράδυ να θέσουμε υπό μερικό έλεγχο την φωτιά».


Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες το ξημέρωμα της Δευτέρας 16 Απριλίου 2018 (16/04/2018)

Πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου παρέμεινε η θερμοκρασία το ξημέρωμα της Δευτέρας 16 Απριλίου 2018, σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι υψηλότερες ελέχιστες καταγράφηκαν στο Έμπωνα Ρόδου (21.1), στην Καρδάμυλη (20.9), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (20.6), στο Λέντα Ηρακλείου (20.5), και στην Καλαμάτα (20.3).


Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Ιδαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες το Σάββατο 14 Απριλίου (15/04/2018)

Ιδαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες επικράτησαν το Σάββατο 14 Απριλίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στον Πύργο Ηλείας (33.9 C), στο Ψαθοτόπι Άρτας (32.5 C), στη Ζαχάρω Ηλείας (32.3 C),στην Ωλένη Ηλείας (31.9 C), στα Φλάμπουρα Πρέβεζας και στον Αρφαρά Μεσσηνίας (31.78C), στο Αιτωλικό και στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας (31.3 C).


Kαταχωρήθηκε 5 μέρες πριν

Νέα τεχνική για την παραγωγή βιοκαυσίμων από απόβλητα μανιταριών (15/04/2018)

Ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης ανακάλυψαν έναν επαναστατικό τρόπο μετατροπής των αποβλήτων μανιταριών σε βιοκαύσιμα.

Παρά το ότι συνήθως προέρχονται από καλλιέργειες τροφίμων, τα βιοκαύσιμα είναι συχνά επιζήμια για το περιβάλλον. Αυτή η νέα τεχνική μπορεί να αλλάξει αυτό, με τη συγκομιδή ενέργειας από τα απόβλητα που παράγονται κατά τη διαδικασία καλλιέργειας μανιταριών.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως το Thermoanaerobacterium thermosaccharolyticum (TG57), ένα κοινό βακτηριακό παραπροϊόν της καλλιέργειας μανιταριών, μπορεί να απομονωθεί και να χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή της φυτικής κυτταρίνης σε βιοβουτανόλη. Η βιοβουτανόλη είναι ένα βιοκαύσιμο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οχήματα με βενζινοκινητήρες.

Το συγκεκριμένο βακτήριο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2015, και το στέλεχος TG57 έχει καλλιεργηθεί σε διάφορες μορφές για να βελτιστοποιηθεί η ικανότητά του να παράγει βιοκαύσιμα με πιο βιώσιμο και οικονομικό τρόπο.

«Στη μελέτη μας, επιδείξαμε μια νέα μέθοδο άμεσης μετατροπής κυτταρίνης σε βιοβουτανόλη χρησιμοποιώντας το νέο στέλεχος TG57. Πρόκειται για σημαντική πρόοδο στη μεταβολική μηχανική και ένα θεμελιώδες ορόσημο στην βιώσιμη και οικονομικά αποδοτική παραγωγή ανανεώσιμων βιοκαυσίμων και χημικών ουσιών», δήλωσε ο ερευνητής Χε Τζιανζόνγκ.

Η παραγωγή βιοκαυσίμων από απόβλητα μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό όφελος τόσο για τη βιομηχανία όσο και το περιβάλλον. Η βιοβουτανόλη είναι ίσως το πιο υποσχόμενο βιοκαύσιμο, λόγω της ενεργειακής της πυκνότητας και του γεγονότος ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα, χωρίς τροποποίηση, σε οχήματα σχεδιασμένα να λειτουργούν με βενζίνη. Μέχρι σήμερα, το υψηλό περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος παραγωγής βιοβουτανόλης αποτρέπει την ευρεία χρήση της, αλλά αν η νέα αυτή τεχνική αποδειχθεί ευρέως εφαρμόσιμη, μπορεί να φέρει επανάσταση στις «πράσινες» μεταφορές.


Kαταχωρήθηκε 5 μέρες πριν

Ισλανδία: Αναδάσωση 1.000 χρόνια μετά την αποψίλωση δασών από τους Βίκινγκς (13/04/2018)

Η Ισλανδία έχει γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τα μοναδικά τοπία και γεωλογικά χαρακτηριστικά της, αλλά αποτελεί επίσης ένα από τα χειρότερα παραδείγματα αποψίλωσης του πλανήτη. Όταν το νησί αποικίστηκε τον 9ο αιώνα, έως και το 40% της έκτασής του καλυπτόταν από δάση. Οι Βίκινγκ εκκαθάρισαν αυτά τα δέντρα για καύσιμα και για να δημιουργήσουν χώρο για βόσκηση. Η διάβρωση από την υπερβόσκηση και τη διατάραξη από την ηφαιστειακή δραστηριότητα άφησε την Ισλανδία σχεδόν χωρίς δάση. Τώρα, σε συνεργασία με τους καλλιεργητές και τις τοπικές δασικές οργανώσεις, η ισλανδική δασική υπηρεσία εργάζεται για να φέρει τα δάση πίσω στη νησιωτική χώρα.

Ο διευθυντής της ισλανδικής δασικής υπηρεσίας, Πρέστουρ Έιστεϊνσον εξηγεί ότι αυτό που προσπαθεί να επιτύχει η υπηρεσία αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση. «Η Ισλανδία είναι σίγουρα ένα από τα χειρότερα παραδείγματα αποψίλωσης στον κόσμο. Δεν χρειάζονται πολλοί άνθρωποι ή ζώα ώστε να αποψιλωθεί μία ολόκληρη τη χώρα μέσα σε χίλια χρόνια», δήλωσε.

«Το να δούμε ένα δάσος να μεγαλώνει, το να βλέπουμε ότι κάνουμε κάτι πραγματικά καλό θα είναι πολύ ικανοποιητικό. Η αποστολή μου είναι να υποστηρίξω την καλλιέργεια περισσότερων και καλύτερων δασών, να καταστήσω την γη πιο παραγωγική και πιο ικανή να ανεχτεί τις πιέσεις που της ασκούμε», πρόσθεσε ο Έιστεϊνσον.

Το μόνο αυτόχθον δέντρο της Ισλανδίας ικανό να δημιουργήσει δάση, η σημύδα, δυσκολεύεται να ευδοκιμήσει σε νέα δάση. Με τη βοήθεια του προγράμματος Euforgen, η Υπηρεσία Δασών της Ισλανδίας εισάγει εξειδικευμένα μη αυτόχθονα δέντρα, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από την Αλάσκα, σε δασικές εκτάσεις της Ισλανδίας. Αυτά τα νέα μεικτά δάση μεγαλώνουν καλύτερα από ό,τι περίμεναν οι υπεύθυνοι, σύμφωνα με τον Έιστεϊνσον. Ο απώτερος στόχος είναι να βελτιωθεί η δασική κάλυψη της Ισλανδίας από το σημερινό 2% σε 12% έως το 2100, με τη βοήθεια προσεκτικά επιμελημένων εισαγόμενων δένδρων.


Kαταχωρήθηκε 6 μέρες πριν

Υψηλές θερμοκρασίες την Παρασκευή - Στους 31 βαθμούς ο υδράργυρος στην Κρήτη (13/04/2018)

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες επικράτησαν την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τις μέγιστες στην Κρήτη να ξεπερνούν τους 30 βαθμούς. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στη Γόρτυνα Ηρακλείου (30.9 C), στις Μοίρες Ηρακλείου (30.6 C), στη Βαγιωνιά Ηρακλείου (30.4 C),στην Άνδρο (28.9 C), στον Κάνδανο Ηρακλείου και στο Σπήλι Ρεθύμνου (28.7 C), στα Πεζά Ηρακλείου (28.5 C) και στη Σπάρτη (28.3 C).


Kαταχωρήθηκε 6 μέρες πριν


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 9°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 10°C
ΔΕΣΚΑΤΗ 11°C
ΚΡΑΝΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 11°C
ΦΛΩΡΙΝΑ 12°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ 23°C
ΣΠΑΡΤΗ 22°C
ΑΚΡΑΤΑ 22°C
ΠΑΤΡΑ 21°C
ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ 21°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 11 ώρες
<