Παρασκευή  16  Οκτωβρίου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 07:34  Δύση Ηλίου - Sunset 18:46 - Διάρκεια ημέρας: 11 ώρες, 12 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH N
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 - Χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021, 18:15

 

Σημαντικές βροχές σημειώθηκαν κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας έως το απόγευμα της Τρίτης 26/1, ενώ καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά κύριο λόγο στο Νότιο Ιόνιο και στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο. Παράλληλα χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν σε ορεινά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι στη Δυτική Μακεδονία. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα της Τρίτης 26/1, ενώ παρακάτω μπορείτε να δείτε τις χιονισμένες σκεπές της Φλώρινας μέσα από τη μετεωρολογική μας κάμερα.

 

Πυκνές χιονοπτώσεις στη Θράκη – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021, 14:15

 

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στη Θράκη και κατά τόπους στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία από το απόγευμα της Τρίτης 26/1, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Παράλληλα, χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και στη Δυτική Μακεδονία και κατά τη νύχτας της Τρίτης 26/1 προς Τετάρτη 27/1 σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Βορείου Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στο Αιγαίο, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά. Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται από το βράδυ της Τρίτης 26/1 έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 27/1. Με πράσινες αποχρώσεις παρουσιάζεται το ύψος της βροχόπτωσης και με μωβ αποχρώσεις παρουσιάζεται η ένταση της χιονόπτωσης.

 

Ισχυρές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και στην Αττική από το απόγευμα της Τρίτης 26/1 έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 27/1. Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται στα ορεινά αλλά και στα βόρεια του νομού.

Σημαντική θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη 27/1. Τέλος, θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι αναμένονται στα Ιόνιο ενώ στο Αιγαίο οι αρχικά σχεδόν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα στραφούν κατά τη νύχτα της Τρίτης 26/1 προς Τετάρτη 27/1 σε θυελλώδεις βορειοδυτικούς.

 

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας

Σύνταξη άρθρου: Στρ. Βουγιούκας, Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ - Πεντέλη, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021, 09:30

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες να σημειώνονται το πρωί της Τρίτης 26/1, κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας που συνοπτικά είναι οι χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, η πτώση της θερμοκρασίας και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Περισσότερα για την εξέλιξη του νέου κύματος κακοκαιρίας μπορείτε να δείτε σε επόμενες ανακοινώσεις μας.




Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο άρθρων.
Αλικαρνασσός-Bodrum ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 18°C
Κεσάν ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ 12°C
Σκόδρα ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 12°C
Αϊδίνιο ΚΑΘΑΡΟΣ 14°C
Αγ. Σαράντα ΚΑΘΑΡΟΣ 13°C
Πατήστε εδώ για περισσότερες πόλεις
Σελήνη: 5 ημερών
Φάση: Νέος Μηνίσκος
Επόμενη Πανσέληνος:
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2026
Νέα Σελήνη
Νέος Μηνίσκος
Πρώτο Τέταρτο
Νέος Αμφίκυρτος
Πανσέληνος
Παλαιός Αμφίκυρτος
Τελευταίο Τέταρτο
Παλαιός Μηνίσκος
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ 2°C
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 5°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 5°C
ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ 5°C
ΣΟΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 5°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ 21°C
ΡΟΔΟΣ 20°C
ΖΑΚΥΝΘΟΣ 19°C
ΠΥΡΓΟΣ 19°C
ΙΘΑΚΗ 19°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΣΟΥΝΙΟ 20:40  ΨΙΧΑΛΕΣ
ΥΔΡΑ 20:30  ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΓΥΘΕΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 20:40  ΨΙΧΑΛΕΣ
ΚΙΑΤΟ 20:40  ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 20:40  ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΛΟΥΤΡΑΚΙ (ΠΥΡΟΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ) 20:40  ΨΙΧΑΛΕΣ
ΛΟΥΤΡΑΚΙ 20:40  ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΑΜΟΝΙ ΣΟΦΙΚΟΥ 20:30  ΨΙΧΑΛΕΣ
ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ 20:40  ΨΙΧΑΛΕΣ
ΓΑΒΑΛΟΥ ΑΙΤΛ/ΝΙΑΣ 20:40  ΨΙΧΑΛΕΣ
ΔΕΙΚΤΗΣ UV
ΑN. ΣΤΕΡΕΑ-ATTIKH 0
ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗ 0.3
ΑΝΑΤ. ΚΥΚΛΑΔΕΣ 0.1
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 0.3
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 0.2
Πατήστε εδώ για να δέιτε όλες τις περιοχές
Όσλο ΚΑΘΑΡΟΣ 6°C
Αιάκειο/Κορσική ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 22°C
Αμστερνταμ ΨΙΧΑΛΕΣ 12°C
Βαρκελώνη ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 23°C
Βαρσοβία ΚΑΘΑΡΟΣ 10°C
Βελιγράδι ΚΑΘΑΡΟΣ 11°C
Βιέννη ΚΑΘΑΡΟΣ 11°C
Βουδαπέστη ΚΑΘΑΡΟΣ 9°C
Βουκουρέστι ΚΑΘΑΡΟΣ 8°C
Βρυξέλλες ΒΡΟΧΗ 15°C
Πατήστε εδώ για περισσότερα
Alice Springs Australia 17°C
Belem Brazil 31°C
Chicago United States 11°C
Dubai United Arab Emirates 33°C
Khartoum Sudan 34°C
Las Vegas United States 24°C
London United Kingdom 13°C
Mahe Seychelles 28°C
Ottawa Canada 8°C
Tamanrasset Algeria 25°C
Πατήστε εδώ για να δείτε τον παγκόσμιο μετεωρολογικό χάρτη
2009: Ισχυρές χαλαζοπτώσεις στην Αττική. 2010: Πλημμύρες σε Σάμο και Θεσσαλονίκη.
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: Παρασκευή, 16/10 20:24