Παρασκευή  19  Ιουλίου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 06:17  Δύση Ηλίου - Sunset 20:44 - Διάρκεια ημέρας: 14 ώρες, 26 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH A
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Θέματα αστρονομίας (κεντρικό μενού αστρονομίας)

Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες. Η λίστα αυτή θα ανανεώνεται διαρκώς. Το περιεχόμενο που παρέχεται σε αυτή την ενότητα είναι ελεύθερο προς κάθε εκπαιδευτική χρήση.
Κλίμακα αποστάσεων και μεγεθών στο σύμπαν. Δομή του σύμπαντος στις μικρές αλλά και στις μεγάλες εκτάσεις (ΤΟ ΑΧΑΝΕΣ ΣΥΜΠΑΝ).
Παράμετροι πλανητικής μετεωρολογίας. Αξιοσημείωτα ατμοσφαιρικά φαινόμενα στο ηλιακό μας σύστημα (Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ).
Μικρή εισαγωγή στο ηλιακό μας σύστημα (πλανήτες, δορυφόροι, παράμετροι, προέλευση). Μερικά εντυπωσιακά φαινόμενα του ηλιακού συστήματος (ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ).
Το παρελθόν και το μέλλον του πλανήτη Γη χωρίς την Σελήνη (αναφορές στην βιολογία, αστρονομία, κλίμα, καθημερινή ζωή) (Η ΓΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ).
Παρουσίαση σημαντικών φαινομένων που συμβαίνουν στον Ήλιο μας (εκλάμψεις, στεμματικές εκρήξεις, μαγνητικές καταιγίδες, άνεμος, προεξοχές, ηλιακός κύκλος) (ΕΝΤΟΝΑ ΗΛΙΑΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ).
Αξιοσημείωτα ηλιακά συμβάντα που έχουν επηρεάσει τον πλανήτη μας τα τελευταία χρόνια (ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΗΛΙΑΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ).
Εντυπωσιακές αντιθέσεις (μέγεθος, λαμπρότητα, απόσταση) για ορισμένα αντικείμενα του σύμπαντος (αστέρες, γαλαξίες, μελανές οπές, σμήνη γαλαξιών) (ΤΑ ΑΚΡΟΤΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ).
Η συνολική πολυσύνθετη κίνηση της Γης (γύρω από τις μικρές και μεγάλες δομές που την περιβάλλουν) και η ταχύτητα της μέσα στο σύμπαν (ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΗΣ).
Ορισμένα από τα πολύ παράξενα φαινόμενα (αθέατη πλευρά, ατμόσφαιρα, οι κινήσεις της, η τροχιά της γύρω από τον Ήλιο) της Σελήνης μας και η επιστημονική ερμηνεία τους (ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙΣ Ι: Η ΣΕΛΗΝΗ).
Μερικά από τα λιγότερο γνωστά, αλλά εντυπωσιακά στοιχεία του Ήλιου μας (ύπαρξη νερού, σεισμοί, χρώμα, συνολική κίνηση) παρουσιάζονται και εξηγούνται αναλυτικά (ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙΣ ΙΙ: Ο ΗΛΙΟΣ).
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ 24°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 26°C
ΣΙΑΤΙΣΤΑ 26°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 27°C
ΑΝΩΓΕΙΑ 27°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ 41°C
ΚΡΕΣΤΕΝΑ 41°C
ΠΡΕΒΕΖΑ 40°C
ΠΑΤΡΑ 40°C
ΣΑΜΟΣ 40°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: Παρασκευή, 19/07 08:31
 
<