Κυριακή  23  Φεβρουαρίου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 07:05  Δύση Ηλίου - Sunset 18:11 - Διάρκεια ημέρας: 11 ώρες, 6 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH A
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Νεότερα στοιχεία για την τελευταία κακοκαιρία του 2016 - IV

Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις και το Σαββάτο, 31 Δεκεμβρίου 2016, σε πολλές περιοχές της Θράκης, της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Θεσσαλίας, και του Αιγαίου. Παγετός σημειώθηκε σε όλη σχεδόν τη χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ οι θερμοκρασίες παραμένουν κάτω από ή κοντά στους μηδέν βαθμούς σε όλη την κεντρική και βόρεια χώρα καθώς και στα ημιορεινά ή ορεινά της υπόλοιπης χώρας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί κατά την διάρκεια του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου 2016 και θα επηρεάσει κυρίως την ανατολική και νότια χώρα. Πιο συγκεκριμένα, χιονοπτώσεις (ή χιονόνερο στις πεδινές περιοχές) αναμένονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, καθώς και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου. Βροχές ή χιονόνερο αναμένονται στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου. Όπως φαίνεται στον χάρτη, τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο (κίτρινη περιοχή), και κυρίως στις Σποράδες και την Εύβοια (κόκκινη περιοχή).  Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

 

 

Κατά την αλλαγή του χρόνου, το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι ο παγετός στις ορεινές, ημιορεινές περιοχές όλης της χώρας, καθώς και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο θα σημειώνονται κατά τόπους στην Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2017 τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, και σταδιακά να σταματήσουν έως το τέλος της ημέρας, με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, όμως και πάλι θα σημειωθεί παγετός στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ασθενείς έως μέτριοι.

 

Για τις μετακινήσεις σας στις προαναφερόμενες περιοχές όπου αναμένονται χιονοπτώσεις, καλό είναι να υπάρχει η μέριμνα εφοδιασμού αντιολισθητικών αλυσίδων στο αυτοκίνητό σας, ενώ για τις μετακινήσεις σας με ακτοπλοϊκά μέσα, να ενημερώνεστε από τις αρμόδιες τοπικές λιμενικές αρχές.  

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

 

Η ομάδα πρόγνωσης του meteo.gr σας εύχεται Χρόνια Πολλά με Υγεία!!!

 

Σταύρος Ντάφης, Καραγιαννίδης Αθανάσιος, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος

Π. Πεντέλη, Σαββάτο 31/12/2016, Ώρα: 11:30
Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο άρθρων.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ -1°C
ΦΕΝΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 2°C
ΛΕΒΙΔΙ 2°C
ΜΥΚΗ 2°C
ΔΕΣΦΙΝΑ 2°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΜΟΡΓΟΣ 12°C
ΒΑΪ 12°C
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 11°C
ΡΕΘΥΜΝΟ 11°C
ΕΛΟΥΝΤΑ 11°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: 20:12