Τρίτη  21  Ιανουαρίου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 07:37  Δύση Ηλίου - Sunset 17:35 - Διάρκεια ημέρας: 9 ώρες, 57 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH A
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες ακόμη και τη νύχτα - Πάνω από τους 30 °C η ελάχιστη θερμοκρασία σε περιοχές της Αθήνας για 10 ημέρες

Σύνταξη άρθρου: Γ. Κύρος, Σ. Ντάφης, Κ. Λαγουβάρδος

Ε.Α.Α – Πεντέλη, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, 11:30

 

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολλές περιοχές της χώρας εν μέσω του κύματος καύσωνα. Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στα μεγάλα αστικά κέντρα με την θερμοκρασία να μην καταφέρνει να πέφτει ακόμη και κάτω από τους 30°C για πολλά 24ωρα.

Στους παρακάτω χάρτες αποτυπώνονται οι ημέρες με ελάχιστη θερμοκρασία μεγαλύτερη ή και ίση των 30°C από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα από τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Όπως, παρατηρείται οι σταθμοί με τις περισσότερες ημέρες βρίσκονται στην περιοχή της Αττικής και ειδικότερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής (Εικόνα 2), υπάρχουν σταθμοί όπως στον Πειραιά, όπου για 10 συνεχόμενες ημέρες (από τις 09/07) η θερμοκρασία διατηρείται πάνω από τους 30°C καθόλη την διάρκεια της ημέρας (συνολικά > 216 ώρες). Παρόμοια κατάσταση και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής όπως στη Νίκαια, στο Νέο Κόσμο και στη Νέα Σμύρνη.

Εικόνα 1. Ημέρες με ελάχιστη θερμοκρασία μεγαλύτερη ή και ίση των 30°C από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα από τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 

Εικόνα 2. Ημέρες με ελάχιστη θερμοκρασία μεγαλύτερη ή και ίση των 30°C από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα στην Αττική από τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η διατήρηση της θερμοκρασίας σε υψηλά επίπεδα ακόμη και τη νύχτα αποτελεί επιπρόσθετοσημαντικό παράγοντα αύξησης της θερμής επιβάρυνσης και της σχετικής επικινδυνότητας για την ανθρώπινη υγεία κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. 

Περισσότερες πληροφορίες για την θερμή επιβάρυνση εδώ.




Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο άρθρων.
Ελμπασάν ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ 9°C
Κωνσταντινούπολη ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 10°C
Μπεράτ ΒΡΟΧΗ 10°C
Αυλώνας ΒΡΟΧΗ 11°C
Μοναστηρι-Μπίτολα ΒΡΟΧΗ 4°C
Πατήστε εδώ για περισσότερες πόλεις
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ 2°C
ΣΙΑΤΙΣΤΑ 2°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 3°C
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ 3°C
ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ 3°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΧΑΝΙΑ 19°C
ΡΕΘΥΜΝΟ 18°C
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 18°C
ΣΗΤΕΙΑ 18°C
ΑΜΟΡΓΟΣ 18°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΚΑΣΟΣ 13:20  ΒΡΟΧΗ
ΚΡΗΝΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ 13:20  ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΠΟΥΡΝΑΡΟΚΑΣΤΡΟ ΑΧΑΪΑΣ 13:20  ΨΙΧΑΛΕΣ
ΜΕΣΟΡΡΟΥΓΙ ΑΧΑΪΑΣ 13:20  ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΚΑΛΕΝΤΖΙ ΑΧΑΙΑΣ 13:20  ΨΙΧΑΛΕΣ
Κ. ΒΛΑΣΙΑ ΑΧΑΙΑΣ 13:20  ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 13:20  ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΛΥΚΟΧΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 13:20  ΨΙΧΑΛΕΣ
ΠΑΝΑΧΑΙΚΟ ΟΡΟΣ 13:20  ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΑΚΟΦΤΟΥ 13:10  ΨΙΧΑΛΕΣ
ΔΕΙΚΤΗΣ UV
ΑN. ΣΤΕΡΕΑ-ATTIKH 1.3
ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗ 1.8
ΑΝΑΤ. ΚΥΚΛΑΔΕΣ 1.6
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 1.5
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 1.4
Πατήστε εδώ για να δέιτε όλες τις περιοχές
Όσλο ΧΙΟΝΙ -3°C
Αιάκειο/Κορσική ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ 12°C
Αμστερνταμ ΟΜΙΧΛΗ 0°C
Βαρκελώνη ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 10°C
Βαρσοβία ΚΑΘΑΡΟΣ 3°C
Βελιγράδι ΨΙΧΑΛΕΣ -1°C
Βιέννη ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ -2°C
Βουδαπέστη ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ -1°C
Βουκουρέστι ΚΑΘΑΡΟΣ 6°C
Βρυξέλλες ΚΑΘΑΡΟΣ 1°C
Πατήστε εδώ για περισσότερα
Alice Springs Australia 32°C
Dubai United Arab Emirates 23°C
Hobart Australia 17°C
Honolulu United States 22°C
London United Kingdom 5°C
Mahe Seychelles 29°C
Miami United States 16°C
Nassau Bahamas 23°C
Punta Arenas Chile 10°C
Reykjavik Iceland 0°C
Πατήστε εδώ για να δείτε τον παγκόσμιο μετεωρολογικό χάρτη
2004: Μετεωρολογική 'βόμβα' στο Αιγαίο με ανέμους επιπέδου θύελλας. Καταστροφές στο ηλεκτρικό και τηλεφωνικό δίκτυο σε Λήμνο και Σκύρο.
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: Τρίτη, 21/01 08:20